Duikerhulpverlener

Elk jaar organiseert de Medische Commissie van Nelos een opleiding tot duikerhulpverlener. De opleiding - die zowel voor duikers als voor niet-duikers is bestemd - heeft tot doel de mensen te vormen in de herkenning van duikongevallen en het adequaat reageren op deze ongevallen. De opleiding wordt regionaal georganiseerd en bestaat uit een theoretisch en een praktisch luik. De opleiding wordt afgerond met een theoretisch examen. Slagen in dit examen verleent je toegang tot het praktijkexamen waarna je - als je ook in dit luik geslaagd bent - jezelf duikerhulpverlener mag noemen.

Hoewel het geen verplicht te behalen brevet is raadt Koraalduikers Genk vzw haar leden ten stelligste aan de opleiding duikerhulpverlener te volgen. Het brevet is sowieso een vereiste voor het behalen van je diploma duiker-redder of voor het behalen van je titel van Assistent Instructeur.

Let op:
EHBO-technieken en duikgeneeskunde zijn voortdurend onderhevig aan nieuwe evoluties. Een verstandig duikerhulpverlener volgt dan ook regelmatig de bijscholingen die elk jaar opnieuw georganiseerd worden. Meer informatie over de opleiding en de jaarlijkse bijscholingen vind je terug op de Nelos website.

 • Stabiele zijlig, mannelijk slachtoffer

  Stabiele zijlig

  Dirk Reunbrouck geeft een demonstratie van hoe je een slachtoffer het best in stabiele zijligging legt. Auteur: Ivo Madder.
 • Stabiele zijlig, mannelijk slachtoffer

  Reanimatie en AED

  Demonstratie van het het Rode Kruis Vlaanderen over reanimatie van volwassenen en gebruik een AED toestel.
 • Decompressieongeval

  Decompressieongeval

  Uitleg over het ontstaan, de gevolgen en de behandeling van een decompressieongeval door dr. Catherine De Maeyer, lid van de medische commissie.

Contact

 • Herenstraat 87
  3600 Genk

  KBO 0409.673.164
  IBAN BE31 0688 9146 1955
  BIC GKCC BE BB

 • Zin om eens een kijkje te komen nemen? Aarzel niet en spring gerust eens binnen tijdens één van onze zwembadtrainingen in zwembad 'SportinGenk', Emiel Van Dorenlaan 144 in 3600 Genk

  Dinsdag: van 21u00 tot 22u00
  Donderdag: van 20u30 tot 22u30

 • Zit je nog met een vraag? Behalve binnenspringen tijdens één van onze trainingen kan je natuurlijk ook altijd een berichtje sturen op bovenstaand adres. we nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.