Opleiding tot 2ster duiker (Autonomous diver - EN-14153)

Je hebt ondertussen al enige onderwater ervaring opgedaan. Gemiddeld heb je nu een vijftigtal duiken achter de rug en ben je al een goed half jaar aan het duiken. Je voelt je al een stuk zekerder in het water en natuurlijk wil je meer.

Als 2ster duiker heb je immers een grotere keuze aan mogelijke duikbuddy's. Je mag nu immers ook met 3ster duikers gaan duiken en in welbepaalde omstandigheden zelfs met een andere 2ster duiker. Als 2ster duiker mag je naar dieptes tot 30m duiken, je mag op de Noordzee duiken, ... Kortom, reden genoeg om niet achter te blijven!

Definitie

Een 2ster duiker heeft enige onderwaterervaring opgedaan; kan manifeste duikongevallen herkennen en er adequaat op reageren; is in staat onder leiding van een ervaren duiker alle recreatieve duiken uit te voeren.

Hij moet kunnen functioneren volgens het buddy systeem van de CMAS  en kan als duikleider fungeren bij eenvoudige duiken.

Voorwaarden

Om te kunnen deelnemen aan de opleiding tot 2ster duiker dien je aan volgende voorwaarden te voldoen:

 • minstens 14 jaar oud zijn
 • 1ster duiker zijn
 • medisch geschikt zijn
 • lid zijn van een Nelos club

Kostprijs

Theorielessen:Inbegrepen in lidgeld
Zwembadlessen:Inbegrepen in lidgeld
Openwater:Inkom duikplaatsten en huur materiaal is niet inbegrepen
Cursusmateriaaal:€ 40,00 of gratis download
Homologatie Nelos:€ 65,00,- (1)
  


(1) Tarief voor 2019. Tarieven zijn onderhevig aan jaarlijkse herziening door Nelos. Dit is een pre-paid opleiding, de opleiding moet vooraf betaald worden en wordt geregistreerd via DIVES. 

Meer info

Meer informatie over het verloop en de inhoud van de opleiding vind je terug op de website van Nelos.

Contact

 • Herenstraat 87
  3600 Genk

  KBO 0409.673.164
  IBAN BE31 0688 9146 1955
  BIC GKCC BE BB

 • Zin om eens een kijkje te komen nemen? Aarzel niet en spring gerust eens binnen tijdens één van onze zwembadtrainingen in zwembad 'SportinGenk', Emiel Van Dorenlaan 144 in 3600 Genk

  Dinsdag: van 21u00 tot 22u00
  Donderdag: van 20u30 tot 22u30

 • Zit je nog met een vraag? Behalve binnenspringen tijdens één van onze trainingen kan je natuurlijk ook altijd een berichtje sturen op bovenstaand adres. we nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.