Federaties
AvosAvos
AVOS – de Antwerpse Verstandhouding voor Onderwateronderzoek en -Sport – is een vereniging zonder winstoogmerk die 50 sportduikverenigingen - leden van NELOS - uit de brede regio Antwerpen groepeert. Zij heeft als doel het, in de meest uitgebreide zin, coördineren en bevorderen van de duiksport.
https://www.avos.be/
BefosBefos
De Belgische Federatie voor Onderwateronderzoek en- Sport
werd opgericht in 1957. Ze is stichtend lid van Cmas. Bijna alle Belgische sportduikers zijn aangesloten. Sinds 1978, is de federatie opgesplitst in twee liga's: Nelos is de liga die alle Vlaamstalige clubs groepeert. Lifras is de liga die alle Franstalige clubs groepeert. De clubs (bijna driehonderd) aangesloten bij Nelos of Lifras leveren door de Cmas erkende duikbrevetten af en zijn dus wereldwijd erkend.
https://www.befos-febras.be/
BravosBravos
Deze vereniging groepeert een aantal NELOS-duikclubs uit de regio Brabant en heeft tot doel een aantal taken gemeenschappelijk uit te voeren. Zo kunnen we met vereende krachten het werk wat lichter maken. Bravos vzw heeft tot doel de Brabantse clubs te verenigen zonder afbreuk te doen aan hun autonomie.
http://www.bravos-vzw.be/
CmasCmas
Cmas staat voor Confédération Mondiale des Activités Subaquatiques maar wordt ook wel de 'World Underwater Federation' genoemd. België (Befos) was één van de stichtende leden van Cmas, tot op vandaag één van de grootste duikorganisaties met vertegenwoordiging in de meeste landen. Dit maakt dat al de brevetten die je in onze eigen duikschool kan behalen, wereldwijd erkend worden.
http://www.cmas.org/
LimosLimos
Als koepelorganisatie voor de Limburgse en Kempense Nelos-duikscholen staat Limos in voor het promoten en coördineren van de onderwatersport in Limburg en de Kempen. Met niet minder dan 29 aangesloten duikverenigingen is Limos de uitgelezen schakel tussen deze verenigingen en de Nederlandstalige Liga voor Onderwateronderzoek en -sport en vormen we een representatieve gesprekspartner voor de overheden op het vlak van de duiksport in deze regio.
http://www.limos-vzw.be/
NelosNelos
Nederlandstalige Liga voor Onderwateronderzoek en Sport. Deze liga verenigt het grootste deel aan onderwatersportclubs uit Vlaanderen in België. Het grootste deel zijn clubs van flesduikers, maar er zijn ook clubs die vrijduiken, vinzwemmen of onderwater hockey beoefenen.
https://www.nelos.be/
OvosOvos
OVOS. staat voor Oost Vlaamse Vereniging voor Onderwateronderzoek en -Sport.
Wij zijn een overkoepelend orgaan voor alle Oost Vlaamse clubs die zijn aangesloten bij NELOS.
Leden die bij één van onze duikclubs zijn aangesloten hebben een WERELDWIJD erkende opleiding genoten.
NELOS. is de grootste vlaamse organisatie voor diepzeeduiken.
https://ovos.be/
WevosWevos
Wevos staat garant voor de kwaliteit van de opleidingen en de continue bijscholing van de instructeurs en bestuursleden die in de West-Vlaamse duikscholen actief zijn. WEVOS controleert of de werking van deze scholen overeenkomt met de regionale, nationale (Befos) en internationale (Cmas) richtlijnen inzake de duiksport en kan u bijgevolg alle duikscholen die door Wevos erkend zijn van harte aanbevelen voor een opleiding die u toegang verleent tot de wondere onderwaterwereld.
http://www.wevos.be/

Contact

 • Herenstraat 87
  3600 Genk

  KBO 0409.673.164
  IBAN BE31 0688 9146 1955
  BIC GKCC BE BB

 • Zin om eens een kijkje te komen nemen? Aarzel niet en spring gerust eens binnen tijdens één van onze zwembadtrainingen in zwembad 'SportinGenk', Emiel Van Dorenlaan 144 in 3600 Genk

  Dinsdag: van 21u00 tot 22u00
  Donderdag: van 20u30 tot 22u30

 • Zit je nog met een vraag? Behalve binnenspringen tijdens één van onze trainingen kan je natuurlijk ook altijd een berichtje sturen op bovenstaand adres. we nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.